Home  >>  Lokaler & mat  >>  Den perfekt inrymda restaurangen

Den perfekt inrymda restaurangen

Publicerat september 16 2016 av / Kategori: Lokaler & mat / Inga kommentarer

Många matintresserade nöjer sig inte med att bara äta god mat när de får tillfälle – de vill ofta gör något mer av det. Några går till och med steget längre och satsar på en kulinarisk utbildning så att de utan problem kan slänga ihop en professionell bouillabaisse eller några gratinerade oxfilérullar hemma i lägenhetsköket. Och så finns det de som inte stannar där heller, utan som tycker så mycket om sin egen mat att de vill låta hela världen få smaka och ta del av sådant som stryker deras smaklökar på rätt sätt.
Det är kanske dags att öppna restaurang? Förutom restaurangägarens intresse för mat så är det viktigt att hitta rätt lokal för en restaurang. I Malmö finns Cormac AB som kan hjälpa dig med just detta. De har lediga lokaler i hela Skåne. Spana gärna in deras hemsida under www.cormac.se/lediga-lokaler för mer information.

Där maten lagasCormac

Det viktigaste när man letar lokal till en restaurang är att det finns ett utrymme där köket kan installeras. Det krävs dessutom tillstånd för att få laga mat och servera offentligt, så se till att allt sådant är ordnat innan du skriver på hyreskontrakt. Även ventilation, fönster eller bra andra ljuskällor och att hitta ett hyfsat nyrenoverat ställe, är viktiga grejer att ha i bakhuvudet.

Glöm inte bort det estetiska

Förutom det praktiska, som krävs för att driva en restaurang så är det de små detaljerna som gör skillnaden. Sådant som bidrar med det där lilla extra och som får gästerna att återvända till just ditt ställe, månad efter månad, måltid efter måltid. I matsalen är det till exempel viktigt att tänka på följande:
• Dukning – använd snygga dukar och porslin, vitt är alltid ett säkert kort
• Toaletterna – är viktigare än man tror så se till att de är fräscha, annars uppfattar man lätt hela restaurangen som ofräsch
• Skyltar och menyer – bör alla ha samma grafiska form för att kännas sammanhängande och snyggt
• Belysning – superviktigt. Det får inte vara för ljust, men inte heller för mörkt. Ta gärna hjälp av ett proffs

Kommentarsfältet är stängt.