Home  >>  Mat  >>  Gårdsbutik – En god gärning

Gårdsbutik – En god gärning

Publicerat september 7 2015 av / Kategori: Mat / Inga kommentarer

En gårdsbutik i Skåne ger dig chansen att köpa närproducerat och lokalt och samtidigt göra en god gärning för miljön, så om du går in på gårdsbutik i Skåne hittar du vad du behöver för din dagligvara handel. Du stöder även bönder i Skåne när du väljer att handla i en gårdsbutik istället för en vanlig mataffär. Det blir verkligen en god gärning för det som är viktigt för dig och det du bryr dig om. Med allt mer globaliserad världs där vi har svårt att veta vart vår mat kommer ifrån, blir det ännu viktigare med lokalproducerat mat. I många fall känner butiksinnehavaren leverantören personligen och så är fallet med Lunnarps Hills Gårdbutik i Skåne.

Gårdsbutiken i Skåne försöker hålla en hög kvalitet på alla sina varor i butiken. Du kan bland annat hitta lokala delikatesser, marmelader, te och kaffe samt färska ägg. Du som kund kommer att garanterad att hitta något som faller dig i smaken och att du får en kulinarisk upplevelse.

Du vet vad du stoppar i dig

I en gårdsbutik hittar du en mängd olika produkter, som exempelvis lokalproducerade grönsaker, filmjölk och mjöl tillverkat i närheten av dig. Du kommer upptäcka att du inte saknar någonting och kommer i framtiden att handla med gott samvete. Är du en kvalitetsmedveten kund med höga krav, så kommer du att bli nöjd genom att handla i butiken.

Om många fler valde att stödja lokalproducerat skulle priserna sjunka samtidigt som bönder och farmare skulle få en bättre livskvalitet. Även du skulle må bättre genom att din kropp skulle slippa en mängd olika gifter och bekämpningsmedel, som inte tillåts i Sverige. Du skulle helt enkelt fortsättningsvis veta vad du får i dig genom att handla din mat från gårdsbutiken.

Du hittar även lokalproducerat kött i en gårdsbutik där djuren har levt under bra förhållanden och även fått vara ute i den svenska naturen. Allt kött som säljs i en gårdsbutik är slaktad genom svenska förhållanden och du kan vara säker på att det inte har skett någon typ av djurplågeri eller oetisk uppfödning. Detta är trygghet för dig och bidrar till en bättre framtid för kommande generationer. Ta med dig dina vänner och din familj och besök en gårdsbutik i Skåne redan idag.

Skåne – en matregion att räkna med

Skåne har att bjuda på många lokala och småskaliga matproducenter av mycket hög kvalitet som kan jämföras med många kända matregioner runt om i världen. Det lokala ursprunget och den skånska matkulturen genomsyrar många av producenterna. I många fall handlar det om hantverk som många gånger ha gått från generation till generation och det har kunnat hållas vid liv genom en sällan skådat dedikation och passion till mat.

Det finns allt från odlare, uppfödare, gårdsbutiker och andra producenter som skapar en unik helhet som enbart kan hittas i den här regionen.

Skåne är inte enbart vidsträckta slätter med sina gul blommande rapsfält i Maj. I Skåne kan du få din nästa kulinariska upplevelse. Vi hoppas att vi har inspirerat dig att handla lokalt från en gedigen gårdsbutik som mitt i Skåne vid Dalby.

Kommentarsfältet är stängt.