Home  >>  Lokaler & mat  >>  Klappat och klart med matkassar

Klappat och klart med matkassar

Publicerat november 15 2014 av / Kategori: Lokaler & mat,Mat / Inga kommentarer

Trenden pekar starkt uppåt för konceptet ”matkasse”. Det är både lyxigt och praktiskt att få mat hemkörd och därmed ett eller flera färdiga mål färdiga för resten av dagen. Allt fler köper matkassar idag, men vad är det egentligen man får och hur går det till?

Så funkar det

En matkasse består av ett färdigkomponerat recept där kunden gör sitt förval på nätet. Sedan levereras allt till dörren eller packas färdig för upphämtning hos butiken närmast ditt hem. Alla sorters matkassar finns tillgängliga: GI-baserade, kaloririka, laktosfria och mycket mer. Dessutom går det att välja hur många dagar maten skall räcka för. Allt är klappat och klart precis efter ditt behov.

Tidsbesparande och variationsrikt

Det smidiga med matkassar är att man spar tidsmoment som planering och matinköp. Tillagning måste man förvisso stå för själv, men det tar dock inte särskilt lång tid eftersom allt redan är förberett i ett format som är snabblagat. Många av maträtterna är klara på en halvtimme eller kortare. Dessutom är variationen god och inspirerar många till att faktiskt känna en starkare matlust.

Populärt i storstäderna

Matkassar växte till en början fram som ett storstadsfenomen. Numera är det utbrett över de flesta städer i Sverige. Tendensen är att matkassen växer starkt i de nybyggda områdena runtom i landet. Snart komma många nya lediga lägenheter i Landskrona, Malmö, Göteborg och i Stockholms  nybyggda delkommuner bli befolkade och med största sannolikhet kommer vi där få se många som köper matkassar initialt. Tiden får utvisa om trenden håller i sig.

Inte alltid friktionsfritt

När man lämnar över ansvaret att komponera en måltid till matkedjan händer det ibland att leveranser blir fel. Det är mänskligt helt enkelt. Detta får som följd att det givetvis inte går att fullfölja receptet. Matkassarna kan också variera när det gäller den ekologiska komponeringen, även om fler leverantörer satsat hårdare på miljömedveten mat.

På det hela taget är matkassar ingen dum idé, har du inte testat det så bör du göra det innan du tycker till.

Kommentarsfältet är stängt.