Home  >>  Dödsbo  >>  Lös de stora problemen

Lös de stora problemen

Publicerat oktober 26 2016 av / Kategori: Dödsbo / Inga kommentarer

Inget är tuffare i livet än ett dödsfall i familjen. Och att påstå att lite mat gör allting bättre är naturligtvis en förenkling. Men visst kan det inte skada att ha ett korrekt näringsintag under de tuffa tiderna, även om det är svårt. Det är ofta också vid middagsbordet som de stora frågorna kan diskuteras. Här kan de flesta sänka garden. Dessutom har man något praktiskt att koncentrera sig på. Med gaffeln i handen och munnen full av mat, måste man lyssna på det de andra runt bordet har att säga.

Det är alltså ett bra tillfälle att försöka komma fram till hur allting ska bli efter att någon i familjen gått bort. Dessa viktiga frågor bör man prata om noga. Det är av yttersta vikt att alla inblandade känner sig nöjda med lösningen. Någon som kan ta hand om ett eventuellt dödsbo är Garpenhus Auktion. I trakterna kring Malmö rycker de ut och annonserar med orden dödsbo köpes. Dödsbo köpes i Malmö – en praktisk lösning för er som har för mycket saker och för lite tid.

Kom överens med familjenDödsboköpes

Det knepigaste i en sådan här situation kan vara att komma överens med familjen. För innan man ringer in utomstående som kommer och köper sakerna från ett dödsbo, måste man prata. Det är viktigt att alla får komma till tals. Förhoppningsvis hittar man en dag då man tillsammans kan gå igenom sakerna. Då kan alla ta tillvara på just den saken de vill ha.

Mat utan stress

Om man väljer att ta jobbiga diskussioner vid matbordet är det bra om maten som serverar passar in. Det ska vara stressfri mat. Maten bör dessutom falla de flesta av släktingarna i smaken. Ofta ger det en bättre känsla i magen om maten är varm, men det finns också undantag till den regeln. Här är några exempel på mat som fungerar när man har sorg och måste prata om tunga saker:

Spagetti Bolognese – het köttfärssås med spagetti, en klassiker som aldrig är fel
Soppa – het, ofta okomplicerad mat som man bara kan skyffla in utan att tänka
Mackor – är visserligen kalla, men har fördelen att de är enkla att förbereda och göra olika varianter av.

Kommentarsfältet är stängt.