Home  >>  Kök & Mat  >>  Olika sätt att bli av med huvudvärk

Olika sätt att bli av med huvudvärk

Publicerat april 20 2016 av / Kategori: Kök & Mat / Inga kommentarer

Lider du av huvudvärk då och då? Är du trött på att stoppa i dig tabletter flera gånger i veckan som du inte riktigt vet vad de innehåller bara för att du får huvudvärk? Här kommer lite knep på hur du kan bli av med din huvudvärk utan att ta en värktablett.

Kost- eller vätskerelaterat

Ofta kan huvudvärk bero på att du har druckit för dåligt under dagen och det kan hjälp att svepa ett glas vatten, oftast hjälper detta inom några minuter om vätskebrist är anledningen. Kroppen kan även reagera med huvudvärk vid lågt blodsocker, fundera på hur länge sen det var du åt. Att äta regelbundet och hålla blodsockernivån jämn är ett bra sätt att undvika huvudvärk. Har du svårt att äta regelbundet så kan man alltid hålla blodsockernivån jämn med hjälp av nötter och frukt. DSFM kan erhålla er med bl.a frukt, kaffemaskiner, och ett rent kontor.

Något annat som kan påverka hurvida du får huvudvärk eller ej är kaffe. Är du beroende av kaffe och får huvudvärk framåt eftermiddagen så kan det mycket väl beror på att du inte fått din dagliga dos av koffein.

Stressa ner!Nybryggt kaffe

Din huvudvärk kan också vara ett resultat av stress och det bästa du kan göra då är att ta en paus och slappna av en stund. Kanske ta en kopp te, svart te hjälper nämligen till att hålla nere nivåerna av stresshormonet kortisol i kroppen, visar en engelsk studie.

Att sitta vid starkt lysande skärmar är inte alltid en bra medicin för huvudvärk, ta istället en paus från datorn, mobilen och plattan en stund när huvudvärken är som värst.

Ett annat bra sätt att lätta på huvudvärk oavsett om den är stressrelaterad eller spänningshuvudvärk är att träna. Träning lättar upp spänningar i kroppen och kan hjälpa till att lätta på din huvudvärk!

När är det dags att söka hjälp?

Om du har huvudvärk som sitter i längre än en vecka och du måste ta värktabletter flera gånger i veckan pga huvudvärk så kan det vara en bra idé att kontakta din vårdcentral.

Om det är så att du märker att din huvudvärk kommer i samband med att du läser eller sitter vid datorn så är det bästa att kontakta en optiker för en synundersökning.

Huvudvärk kan även uppstå om du har problem med dina tänder så känn efter och om du tror att det kan bero på det så kontakta din tandläkare.

Kommentarsfältet är stängt.