Home  >>  Värmepumpar  >>  Värm dem som har maten på sina axlar

Värm dem som har maten på sina axlar

Publicerat januari 10 2017 av / Kategori: Värmepumpar / Inga kommentarer

Du som äger en restaurang vet hur viktig personalen är. För att gästerna ute i matsalen ska trivas måste servitörerna vara trevliga. Och inte bara det. De måste dessutom vara pålästa, artiga och vitsiga på en lagom nivå. Det är dessutom inte fel om de också är duktiga på att hantera alla situationer som en vanlig lördagskväll kan erbjuda. Det kan i värsta fall innebära allt från berusade gäster till sådana som helst inte betalar för sig. Precis lika viktiga är de som jobbar bakom kulisserna. I restaurangvärlden är det främst kockarna vi tänker på. Dessa har ett enormt stressigt jobb. Som chef och restaurangägare kan man göra kockarnas arbetsmiljö så bra som möjligt på ett par olika sätt. En av de viktigaste grejerna är att temperaturen stämmer. Visst blir det varmt med alla ugnar och spisar som står och fixar mat till gästerna. Men i vårt klimat är det ändå ett måste att ha fungerande värmepumpar i lokalerna. Du som undrar om värmepumpar i Skåne kan kontakta Eko Energi. De är grymma på allt från värmepumpar till luftvärmepumpar. Dessutom kan de hjälpa till över hela Skåne.

En bra arbetsmiljöBergvärme

Förutom värmen så finns det andra saker som är viktiga för en bra arbetsmiljö. I ett kök, som kockarna tillbringar sina arbetsdagar i, är till exempel ventilationen av yttersta vikt. Det är ett måste att man kan vädra ut dåliga lukter. Ingen vill stå och osa på bränt kött hela kvällen, om något sådant går snett i början. Dessutom släpper ventilationen in frisk luft så att kockarna får syre.
Även kökets layout måste stämma. Det ska vara smart planerat. Man vill inte behöva hoppa mellan ugn, spis och kylskåp på ett ologiskt sätt. Då ökar också risken att man springer in i sina kollegor hela tiden.

Anställda som trivs

När arbetsmiljön stämmer är det lätt att bekvämt luta sig tillbaka. Men det finns en ännu längre lista med grejer som bör stämma för att de anställda ska trivas. Här nämner vi några sådana saker:

  • Skälig lön och regelbunden löneförhöjning
  • Trevliga arbetskamrater i ett team som fungerar
  • Fina förmåner och trevliga överraskningar lite då och då
  • Schyssta villkor när det kommer till raster och övertid
Kommentarsfältet är stängt.